Stress release

De kracht van adem

Om gezond en vitaal te blijven letten veel mensen op hun voeding en beweging. Maar wie lichamelijk en geestelijk helemaal fit wil zijn zou ook eens bij de ademhaling stil moeten staan. Zeventig procent van het ontgiften van ons lichaam vindt namelijk plaats via onze ademhaling. Het optimaliseren van je ademhaling zorgt voor een betere gezondheid en meer vitaliteit. Dus neem even adempauze…

Je ademhaling kun je zien als een metafoor voor hoe je leeft. Wanneer je je ademhaling beperkt en je emoties dempt, beperk je ook je leven. Ademhalen in je buik is een wapen tegen stress. De buikademhaling zorgt voor signalen in ons zenuwstelsel die de aanmaak van gelukshormonen reguleert, waardoor je lichaam tot rust kan komen en herstellen. Emoties zijn energie, waar je letterlijk doorheen kunt ademen. Door bewuste ademtechnieken te gebruiken, adem je levensenergie in en kunnen onderdrukte emoties en oude pijn losgelaten worden. Door goed te ademen kies je ervoor om voluit te leven.

In de workshop leer je optimaal te ademen en ervaar je wat ademen kan betekenen om met stress, spanningen en negatieve emoties om te gaan. In korte tijd leer je hoe eenvoudig toepasbare technieken je hoofd helder maken en je ontspanning en energie geven. Het maakt de workshop elke keer weer bijzonder: de verbazing van de deelnemers over de krachtige werking van eenvoudigweg goed ademhalen. “Had ik dit maar eerder geweten!” is een veelgehoorde opmerking na afloop van de workshop.

Reserveer direct