Mindful Yoga

Door je bewust te worden van je lichaam en adem nodig je de onrustige geest op een zachte manier uit in het huidige moment. De workshop combineert yoga met mindfulness, oftewel het leren om in het hier en nu te zijn. Deze rustige staat nemen we mee in de yoga houdingen. Door de adem te observeren in verschillende houdingen herken je mentale patronen en emoties die getriggerd worden.  Tijdens de oefeningen leer je ook de voorbijgaande aard van wat je allemaal bezig houdt te ervaren. Tijdens Mindful Yoga gaan we voor geen enkel resultaat, het proces van al wat we doen is het meest belangrijk

De yoga sessies bestaan uit een meer Yang, actieve les en een meer Yin, rustig, gedeelte. Het Yang/Vinyasa gedeelte is een langzame, bewuste flow van houdingen, waarbij je ademhaling van essentieel belang is. Bij Yin Yoga ligt de nadruk met name op het ontwikkelen van een ‘niet-streven naar’ houding en meer op ‘zijn’ dan op ‘doen’.  Hierdoor leer je je eigen reactiepatronen eerder en beter herkennen. Er ontstaat ruimte om minder vanuit automatische gewoontes te reageren. Het Yin gedeelte eindigen we met een lange eindontspanning: Yoga Nidra.

Mindful Yoga houdt in dat er naast het uitvoeren van de asanas veel aandacht is voor de ademhaling en bewustzijn. We werken niet aan het creëren van een compleet vredige stille mind, maar we werken aan het kunnen laten zijn van wat er is.

De meest geciteerde definitie van mindfulness is die van Jon Kabat-Zinn: ‘Beoefening van mindfulness betekent op een speciale manier oplettend zijn: bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zónder te oordelen’. En dat is precies waar deze workshop je toe uitnodigt.

Reserveer direct