Loop je levenspad

Loop het labyrinth in verbinding met de vier windrichtingen.

Het Labyrint, gebaseerd op het labyrint van Chartres, achter Hotel Thermen Bussloo is een ingewijde krachtplek. Dit labyrint is bestemd voor persoonlijke groei en inzicht in persoonlijke processen. Het is een slingerend pad dat je via diverse wendingen naar het centrum van je eigen ‘zijn’ voert en weer terug naar buiten. Een labyrint is geen doolhof maar een manier om jouw weg te vinden naar je eigen kern. In het midden kun je de verbondenheid voelen met moeder aarde in verbinding met de Bron of het Universum.

“ Het doel is belangrijk maar het gaat om de reis ernaartoe”

Het Labyrint komt in vele culturen voor en is een oeroud archetype, dat verbonden is met transformatie. De weg door het labyrint is een metafoor voor het levenspad. Ons eigen pad kent ook de nodige wendingen en het is goed om te ervaren wat deze wendingen in je leven voor jou hebben betekend of nog betekenen.

Op de weg naar binnen laat je los wat je wilt achterlaten: verdriet, verwondingen, angst, boosheid, wrok of schuldgevoel. Daardoor maak je ruimte voor nieuwe ervaringen en kom je weer een stapje dichter bij je innerlijke kern. Het lopen van het labyrint brengt inzicht, rust, acceptatie en verbondenheid met jezelf, de mensen, de aarde en de bron van het leven.

Het lopen van het labyrint is in eerste instantie een persoonlijk proces, maar je komt ook andere mensen tegen op het smalle pad. Dit stemt tot nadenken hoe jij met ontmoetingen en verbindingen om gaat. Dit element wordt sterker omdat je het labyrint loopt met een gezamenlijk ritueel, hetzij in een groep of organisatie met een specifiek doel.

Het labyrint maakt de laatste jaren een opmerkelijk revival door. Er zijn labyrinten aangelegd in kerken, scholen, ziekenhuizen, retraite centra en in de natuur. Het labyrint wordt onder meer gebruikt als:

* ruimte voor meditatie en bezinning
* ruimte voor ceremonies zoals bijvoorbeeld: geboorte, huwelijk, ziekte en overgangen
* plaats waar de natuurlijke en religieuze cyclus van het jaar wordt gevierd
* gedenkruimte voor vrede en verzoening
* instrument voor bezinning op waarden en cultuurverandering in organisaties

Reserveer direct