Opleiding NLP coach- basis

Driedaagse gecertificeerde opleiding

Hoe kun je volledig in contact met jezelf blijven en tegelijkertijd je communicatie zo afstemmen dat je gehoord wordt door de ander? En hoe kun je anderen nog beter horen en begeleiden? Het ontwikkelen van een open en betrokken basisattitude is van essentieel belang. De sleutel zit hem in verder te gaan kijken dan gedrag en niets zelf in te vullen. En dat is precies wat je leert bij NLP.

Op deze kennismakingsreis leer je over de unieke combinatie van NLP, coaching en persoonlijke groei. Wij doen dat in een veilige omgeving waarin je mag zijn wie je bent en gaat werken aan je eigen doelen. We maken er met elkaar leerzame en luchtige dagen van met ruimte om te oefenen, te voelen en vooral door te doen en ervaren.

De laatste dag toetsen we wat je weet én mag je laten zien hoe jij NLP toepast in een goed gesprek. Wanneer je voor beide onderdelen voldoende scoort, krijg je een certificaat.

Bij ons ligt de nadruk niet op kennisoverdracht en theorie maar op ‘doen en ervaren’:
– Je krijgt uitleg van de theorie.
– Wij geven een demonstratie.
– Je gaat zelf aan de slag, waarbij je wordt begeleid en direct feedback krijgt.
– Je krijgt handvatten om het geleerde toe te passen in de situaties in jouw leven.

Dit heeft voor jou het gewenste leereffect want:
– Je leert met plezier.
– Je leert snel en door te durven experimenteren en toe te passen ben je in staat om het geleerde vast te houden op alle levensgebieden.
– Je leert met al je zintuigen: zien, horen, voelen en doen.

Uiteindelijk geven deze dagen je inzicht in wat je doet en hoe je overkomt. Je leert technieken om jouw ‘binnen en buitenwereld’ beter op elkaar af te stemmen en om gemakkelijker je doelen te bereiken. Je zult met plezier terug kijken op deze opleiding omdat je elke dag weer iets over jezelf zult leren wat je direct kan gebruiken op je werk en/of thuis.

De onderwerpen die behandeld worden zijn:

  1. Houding: Hoe bewaar je je rust en hou je overzicht?
  2. Structuur: Hoe zorg je dat je gesprekken nog meer opleveren en beter verlopen?
  3. Vragen: Welke vragen geven de meest bruikbare antwoorden?
  4. Feedback: Hoe geef je goede feedback?
  5. Ankeren: Hoe houd je positieve gevoelens en veranderingen vast?
  6. Herkaderen: Hoe zorg je ervoor dat je op een andere manier een probleem of vraagstuk bekijkt waardoor je er gemakkelijker mee om kunt gaan?
  7. Kaders: Leer over je eigen grenzen en hoe je ze het beste aangeeft. En ontdek met welke kaders en grenzen je te maken hebt.
  8. Gedragspatronen: Leer hinderlijke gewoonten te herkennen en te doorbreken.

 

Certificering
Deze opleiding wordt afgesloten met een toetsing en een LINN ‘NLP Basis’ certificaat.

Reserveer nu