Grip op je gezondheid – 5 dgn.

herstel en ontspanning – fysieke en mentale gezondheid – coaching en behandelingen

Heb je een burn-out (gehad)? Last van stress? Gezondheidsklachten? Heb je het gevoel dat je constant alle ballen de lucht in moet houden? Werk vijf dagen lang aan je gezondheid door behandelingen en workshops van ons betrokken team van health-professionals. Krijg weer rust in je hoofd door er helemaal uit te zijn en te ontspannen in de natuur en de luxe wellness.

‘Grip op je gezondheid’ biedt aandacht voor je gezondheid in brede zin. Dit zorgvuldig ontwikkelde multidisciplinaire programma is bedoeld voor iedereen die een stevig steuntje in de rug kan gebruiken bij het (her)vinden van vitaliteit en levenslust.

Ons team werkt vanuit een holistische visie op gezondheid en bestaat uit deskundigen op het gebied van TCG*, voeding, osteopathie, de adem en psyche. Wij helpen je door middel van persoonlijke consulten en workshops te ontdekken wat jou weer energie geeft en waardoor je weer grip op je gezondheid krijgt.

Het programma bestaat uit een acupunctuur behandeling, een NEI**-coachingsessie, een osteopathie-behandeling en een ademsessie. Daarnaast krijg je dagelijks qigonglessen voor meer energie en volg je korte workshops over voeding, emoties en de wisselwerking tussen lichaam en geest. Je kunt wandelen in de natuur en alle workshops geven direct praktische tips om aan de slag te gaan. De maaltijden die geserveerd worden zijn gezond en dragen bij aan meer vitaliteit. Uiteraard sluit je af met een persoonlijk gesprek over hoe je de inzichten van deze dagen kunt toepassen als je weer thuis bent.

Het gebruik van de wellnessfaciliteiten van Thermen Bussloo is integraal onderdeel van het programma ‘Grip op je gezondheid’. Je komt helemaal tot rust in de sauna’s en baden die de bloedsomloop stimuleren, de spieren ontspannen en het lichaam van binnenuit reinigen. De thermen en het luxe hotel  bevinden zich aan het meer van Bussloo en worden omringd door bossen. Je kunt er zelf voor kiezen behandelingen zoals massages bij te boeken in de avonden.

*TCG staat voor Traditionele Chinese Geneeskunde, waaronder acupunctuur, kruidengeneeskunde, qigong, tuina, shiatsu en voeding.

**NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en is een eenvoudige methode om belemmerende emoties achter je te laten.

PROGRAMMA

Eerste dag
Om 11.00 uur maak je kennis met de drie andere deelnemers en volgt na de introductie de eerste korte workshop en qigongles. Na de lunch krijg je individueel een intake en acupuntuur behandeling.

Tweede dag
De dag start met qigong, waarna een en een NEI**-coachingsessie volgt. Voor de liefhebbers is er een stiltewandeling en aan het einde van de middag volgt een korte workshop.

Derde dag
De dag begint met het eerste deel van de  workshop waarin de werking van stress op het lichaam centraal staat. Daarna volgt een osteopathie behandeling en ‘s middags  het tweede deel van de workshop en qigong.

Vierde dag
We beginnen met een workshop over  voeding met praktische tips om te zorgen dat je voeding bijdraagt aan je gezondheid. We eindigen de ochtend met qigong. Na de lunch volgt een workshop over ademen en leer je hoe jij je ademhaling kunt maximaliseren door een ademsessie.

Vijfde dag
Na het ontbijt worden je plannen voor de toekomst individueel besproken in een korte coachingsessie. We sluiten af met een evaluatieronde en qigong.

Wacht niet met inschrijven want het aantal deelnemers is beperkt tot 4 vanwege de persoonlijke aandacht en uitgebreide consulten.

Inschrijven