Ayurvedisch Detox en Yoga retreat

Alle aandacht voor jezelf en je gezondheid.

De Ayurvedische detox en yoga retreat kan los gevolgd worden, maar ook als vervolg op de ‘gewone’ Detox en Yoga retreat. Ook bieden we deze twee retreats direct opeenvolgend aan zodat je ervoor kunt kiezen een zesdaagse detoxkuur te volgen. Het Ayurvedisch Detox en Yoga retreat is uitermate geschikt voor iedereen met interesse in voeding, leefstijl, rust en beweging.

Drie dagen sapvasten, yoga, meditatie, workshops en wellness in combinatie met het sfeervolle luxe hotel en de prachtige omgeving; een heerlijk cadeau voor jezelf. Richt je aandacht helemaal naar binnen en geef je lichaam en geest rust. Alle aspecten van detoxen en yoga komen aan bod, in combinatie met de Indiase kennis van gezondheid; de Ayurveda.

Iedereen krijgt gifstoffen binnen via bespoten voedsel, chemische toevoegingen in eten, cosmetica, luchtvervuiling en medicijnen. Ook stress verzuurt het lichaam. Als er meer gifstoffen binnenkomen dan je lichaam kan verwerken, worden die opgeslagen in je lichaam, met allerlei klachten zoals vermoeidheid en spijsverteringsproblemen tot gevolg. Door te detoxen help je je lichaam om weer optimaal te functioneren en krijg je meer energie. Je gaat drie dagen sapvasten met speciaal samengestelde sappen, boordevol vitamines en mineralen. Je kunt ook kiezen voor mildvasten. Je krijgt van ons een begeleid 10-daags afbouw- en opbouw programma voor thuis: 5 dagen voor – en 5 dagen na de retreat.

In de workshops gaan we een stukje verder in de leer over voeding en leefstijl door de integratie van de kennis van de ayurveda. Je krijgt praktische handvatten voor een gezonde en evenwichtige leefstijl.

Ook in de yogalessen zijn de elementen aarde, water, vuur, lucht en ether het uitgangspunt. In de lessen is zowel aandacht voor beweging als voor rust en door de dynamiek tussen de elementen te leren kennen, kun je je functioneren in jouw dagelijks leven verbeteren. Alles is voortdurend in beweging, zowel in de wereld als in het menselijk lichaam. Kennis over de  elementenleer maakt je bewust van het verloop van alles in de natuur en dus ook in jezelf. Je leert beter waar te nemen en beter in je kracht te blijven onder alle omstandigheden.

Je verblijft twee nachten in een luxe privékamer in het mooiste wellnesshotel van Nederland: Hotel Thermen Bussloo. Je hebt elke dag onbeperkt toegang tot meer dan 25 wellnessfaciliteiten, waaronder sauna’s, baden en rustruimtes.

Reserveer nu


Sapvasten wordt in principe afgeraden bij:
vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven –
eetstoornissen – bepaalde psychiatrische aandoeningen – specifieke schildklieraandoeningen of nier-insufficiëntie – jongeren onder de 18 jaar – kanker – insulineafhankelijke diabetes