• Workshop: Yogazondag

Detox & Yoga

Deze programma’s zijn bedoeld voor iedereen die een manier zoekt om dagelijks te bewegen op een meditatieve manier. Om het cadeau aan jezelf compleet te maken kun je gratis gebruik maken van de meer dan 25 wellnessfaciliteiten van Thermen Bussloo.

Yoga – Yoga is een klassieke bewegingskunst uit India die al meer dan 2000 bestaat. Yoga kan preventief werken door lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Veel mensen hebben last van stress en yoga kan hier een natuurlijke, structurele oplossing voor bieden. De beoefening van yoga heeft een direct effect op de hersenen, in het bijzonder op het zenuwcentrum.
Qigong – Qigong is onderdeel van de Chinese leer voor gezondheid. Qi betekent ‘levensenergie’ en Gong betekent ‘vaardigheid’. Qigong beoefenen is het toepassen van vaardigheden om je levensenergie te vermeerderen. Qigong is samen met acupunctuur, massage en kruidentherapie een van de hoofdonderdelen van de traditionele Chinese geneeskunde. Qigong bestaat uit eenvoudige oefeningen.

Detox & Yoga retreat, 3 dgn.
Drie dagen sapvasten, yoga, meditatie, workshops en wellness in combinatie met het sfeervolle luxe hotel en de prachtige omgeving, maken dit tot een heerlijk weekend. Richt je aandacht helemaal op jezelf en geef je lichaam en geest rust. Alle aspecten van detoxen en yoga komen aan bod: voeding, leefstijl, rust en beweging. Er is ook een mogelijkheid tot individuele coachingssessies.

Meer informatie

Ayurvedisch Detox & Yoga retreat, 3 dgn.
De Ayurvedische detox en yoga retreat kan los gevolgd worden, maar ook als vervolg op de ‘gewone’ Detox en Yoga retreat. Ook bieden we deze twee retreats direct opeenvolgend aan zodat je ervoor kunt kiezen een zesdaagse detoxkuur te volgen. Het Ayurvedisch Detox en Yoga retreat is uitermate geschikt voor iedereen met interesse in voeding, leefstijl, rust en beweging.

Meer informatie

5 daags Detox & Yoga retreat, 5 dgn.
Dit retreat wordt thuis voorafgegaan door 5 afbouwdagen en eindigt thuis met 5 opbouwdagen. Je totale detox-proces beslaat dus 15 dagen. Volledige aandacht voor lichaam en geest in combinatie met het sfeervolle luxe hotel en de prachtige omgeving zorgen voor een frisse start en zijn een groot cadeau voor jezelf.

Meer informatie

Yoga & Wellness retreat, 3 dgn.
Yoga brengt balans en vitaliteit. Het zorgt daarbij ook voor innerlijke rust en helderheid. Ook wellness is goed voor lichaam en geest. Tijdens dit weekend komen geestelijke en lichamelijke gezondheid samen en ga je als herboren weer naar huis.

Meer informatie

Yogazondag met stiltewandeling, 1 dag.
Dit is een heerlijke gelegenheid om jezelf in korte tijd helemaal op te laden en nieuwe inspiratie mee te nemen naar huis.  Yoga is een mooie manier om tot rust te komen, contact te maken met lichaam en geest en zo aandachtiger te leven.

Meer informatie

 

Chi Neng Qigong, halve dag.
Patricia laat je in deze actieve en inspirerende workshop kennismaken met Qigong, de ‘Yoga uit China’. Je krijgt verschillende oefeningen waarin het ervaren van kracht in je lichaam en rust in je hoofd centraal staat. Patricia weet de Chinese kijk op energie concreet te vertalen naar ons dagelijks leven in het Westen en leert je hoe lichaam en geest als vrienden kunnen samenwerken. Inspirerend en ontspannend!

Meer informatie

Volle maan oefening (gratis)
Het Banyan Centre bij Thermen Bussloo organiseert samen met het Chineng Instituut de jaarlijkse Volle Maan oefening. Met zoveel mogelijk mensen gaan we samen trainen onder leiding van Patricia van Walstijn. Zij zal ons met uitzicht op het meer en het schitterende natuurgebied van Bussloo ontspannen door de oefening leiden. De maan is een heel krachtige energiebron. Op de avonden dat er een volle maan is, verzamelen alle Chi Neng Qigong leraren, instructeurs en studenten over de hele wereld zich, om deze speciale ‘ Volle Maan’ oefening te doen. Met zoveel mogelijk mensen gaan we samen de Lift Qi Up en 3-Centres Merge oefening doen die door Patricia wordt geleid. We doen de oefening buiten met uitzicht op het meer van Bussloo. Deze avond is gratis en toegankelijk voor iedereen, ook als je nooit eerder Chi Neng Qigong hebt beoefend. Neem zoveel mogelijk vrienden, familie en bekenden mee en beleef samen deze unieke training.

Meer informatie

Qigong Summer en Winterschool, 4 dgn.
De Qigong Winterschool staat in het teken van harmonie. In harmonie met jezelf, met je energie en met de omgeving. Dat laatste is natuurlijk niet zo heel moeilijk… als je aan de oever van het meer van Bussloo verblijft! Vier dagen helemaal voor jou en jou alleen. 100% aandacht voor lichaam en geest om te rusten, te herstellen en nieuwe energie op te doen. Dat kunnen de meesten van ons wel gebruiken zo hartje winter!

Meer informatie