• Banner algemeen

De Banyan “Feel”

Hieronder vind je een impressie van ons aanbod, onze locatie en de sfeer van het Banyan Centre. We hopen je in de toekomst bij ons te mogen ontmoeten!


De Banyanboom

De Banyanboom is heilig in Azië en staat bekend als ‘Boom der Wijsheid’ en ‘Levensboom’. Het is een variant van de Bodhiboom waaronder Boeddha verlichting bereikte. Al eeuwenlang geven leraren hun leerlingen les onder het bladerdak van deze boom. In China staan Banyanbomen in de tempels als wensbomen.

De vele luchtwortels vormen nieuwe stammen die zich wortelen in de grond terwijl ze toch verbonden blijven met het geheel. Deze spirituele betekenis van de Banyan boom staat symbool voor de doelstelling van het Banyan Centre: een plaats waar mensen samen komen om te leren en te inspireren met gezondheid en geluk als doel.

banyantree

De oorsprong van het Banyan Centre

Eigenaren van Thermen Bussloo en het bijbehorende hotel, Hans en Ineke Dolman, wilden de zorg voor het lichaam combineren met aandacht voor persoonlijke groei. Met de oprichting van het Banyan Centre in 2013 hebben zij een comfortabele plek gecreeerd waar de deelnemer voelt dat hij/zij in goede handen is. Het Banyan Centre en de kamers zijn luxe en er is onbeperkt gelegenheid om gebruik te maken van de Thermen en behandelingen bij te boeken.